Sportpark Den Donk – Oisterwijk

Sportpark Den Donk is de nieuwe ‘sportboulevard’ van Oisterwijk waar vrijwel alle sportclubs in Oisterwijk zijn gevestigd. Met de komst van een nieuwe sportaccommodatie aan de Sportlaan met zwembad en sporthal worden ook de gefuseerde voetbalvereniging Trinitas, mixed hockeyclub Hoco, Scouting Oisterwijk, Fit Factory was een nieuwe inrichting van het complete sportpark nodig.

De gemeente heeft Urban Jazz gevraagd een ontwerp te maken voor de nieuwe indeling en de totale buitenruimte van Den Donk. De boulevard omvat het gehele verblijfsgebied, inclusief de parkeerindeling, de waterberging en de landschappelijke inpassing.

Het plein voor de nieuwe sporthal is het belangrijkste element van de sportboulevard. Het plein is zodanig ingericht dat verschillende verkeersstromen elkaar zo min mogelijk kruisen en er een prettige en interessante verblijfsruimte ontstaat. Het plein straalt energie uit en biedt ruimte voor ontmoeting. Het unieke beplantingsplan is zo bedacht dat het past in het landschap en biodiversiteit stimuleert.

Ten behoeve van de civiele uitwerking van de plannen voor Den Donk heeft Urban Jazz het inrichtingsplan tot in detail uitgewerkt. Diverse bijzondere elementen in het plan zijn uitgewerkt aan de hand van dwarsprofielen. Hier zijn de materialen, kleurstellingen, afmetingen, afwatering, terreinhoogten, legverbanden en plantverbanden in detail weergegeven en toegelicht. Er is rekening gehouden met de routing en logistiek op het sportpark, positionering van meubilair, waaronder zitbanken, verlichtingsarmaturen, fietsstallingen, etc.

Urban Jazz werkt zijn profielen dusdanig gedetailleerd uit dat elk civieltechnisch bureau hier direct mee aan de slag kan. Daar worden ze blij van! Zij maken de civieltechnische vertaling in bestekken en bestektekeningen.

Lees hier meer over het groen in en rondom sportpark Den Donk, aangelegd door Van Helvoirt Groenprojecten.

 

OPDRACHTGEVER:

Gemeente Oisterwijk