Pannenschuur Buiten – Oisterwijk

Aan de westelijke rand van Oisterwijk is Pannenschuur Buiten gefaseerd in ontwikkeling genomen. Urban Jazz werkte in opdracht van de gemeente Oisterwijk aan de planvorming voor een samenhangend ontwerp van de buitenruimte, waaronder ook het masterplan voor het Jacques Kieftpark. Het ontwerp kenmerkt zich door een drietal sferen: de groen-blauwe zone (park), de gebogen laan en het villapark.

 

Het park is een prachtige open ruimte geworden met ruimte voor groen, water, spelen en ontmoeten. Het park kenmerkt zich door een flauw glooiend groen gazon met gestrooide bomen en een lange gebogen schanskorf die de strakke begrenzing vormt tussen de omliggende woonstraat en de langgerekte wadi in het park. In het park zijn vier bruggen opgenomen die het park doorwaadbaar maken. Deze bruggen zijn in de leuningen voorzien van groene led-verlichting waardoor het park in de avonduren ook een aantrekkelijke uitstraling heeft. Op de knooppunten van de wandelroutes zijn kleine ontmoetingspleintjes aangelegd.

 

De gemeente heeft ervoor gekozen om de bewoners te betrekken bij de inrichting van het park. Op advies van KrachtigBuiten zijn de mensen uitgedaagd om mee te denken over de inrichting van ‘hun’ park. Bijna alle ideeën van de bewoners, jong en oud, hebben een plek gekregen in het uiteindelijke ontwerp.

 

Daarnaast is Urban Jazz supervisor voor de verdere stedenbouwkundige en landschappelijke ontwikkelingen van deze Oisterwijkse woonbuurt.

 

OPDRACHTGEVER:

Gemeente Oisterwijk