Oosterweyden – Maurik

“Een verrassende visie + slim omgaan met water + ons enthousiasme” hebben de doorslag gegeven om Urban Jazz de opdracht te verlenen voor het ontwerpen van een nieuwe woonwijk in Maurik-Oost.

We waren enorm blij dat we met onze visie op het gebied meteen raak schoten en trotse winnaar waren geworden van deze ontwerpcompetitie. Een ontwerpopgave voor 350 woningen, een brede school en een voorzieningenzone. Een geweldig mooie uitdaging voor ons bureau! En het resultaat … daar mogen heel veel gezinnen wonen, spelen, leren en recreëren.

Wij hebben ons in het ontwerpstadium laten inspireren door de landschappelijke kwaliteit van de omgeving en de kansen die wij zagen om iets moois te doen met de wateropgave in het gebied. De uitgangssituatie bood ons een duidelijk kader om een creatief en inspirerend woningbouwplan te ontwikkelen waar mensen plezierig kunnen wonen in een mooie woonomgeving.

Ons streven was er op gericht dat zowel onze opdrachtgever als de bewoners van Oosterweyden trots kunnen zijn op hun nieuwe onderscheidende en kwalitatief hoogwaardige woonomgeving. Wat mij betreft zijn we daar goed in geslaagd. Dat compliment kregen we althans in die tijd al van onze opdrachtgever en vertegenwoordigers van de gemeente Buren en de provincie Gelderland. En gelukkig ook van de eerste bewoners. En daar doen we het uiteindelijk voor! Daar zijn we trots op!

Oosterweyden, ´Maurik’s mooiste buiten’ verrijst gefaseerd op deze prachtige landelijke plek in de Betuwe. Oosterweyden biedt een ruim opgezette, waterrijke woonomgeving. Door de nabijheid van de brede school en verschillende speelplekken in de wijk is Oosterweyden een ideale plek voor kinderen! Buiten leven in een prachtige woonwijk is hier mogelijk. Het woningaanbod is divers: rijwoningen, tweekappers, vrijstaande woningen en bouwkavels. Iedereen is welkom in Oosterweyden!

Voormalig wethouder Sietske Klein – de Jong: “De bewoners van de nieuwe wijk komen als het ware in een gespreid bedje terecht. De ligging van de wijk is optimaal. Maar ook de indeling is fijn: straten kronkelen door de wijk. Die doen daarmee denken aan de Maurikse Wetering. Het watertje meandert prachtig langs Oosterweyden door het landschap. Of u nu een jong gezin heeft, of in de herfst van het leven bent: Oosterweyden biedt u een warm en welkom thuis.”

 

OPDRACHTGEVER:

Ontwikkelingsmaatschappij Maurik CV, Geffen