‘t Hoogveld – Kerkwijk

’t Hoogveld is een dorpsuitbreiding aan de rand van de voormalige ‘heerlijkheid’ Kerkwijk, een klein dorpje in de Bommelerwaard. Qua samenstelling en ligging is nieuwbouwplan ‘t Hoogveld absoluut uniek! Er komen in totaal 23 woningen, waarvan 16 voor de verkoop. De absolute eyecatcher van het plan is de T-boerderij met dubbel voorhuis en mooie en typerende accenten, geïnspireerd door de monumentale boerderijen in de directe omgeving. In de boerderij (voorhuis) komen appartementen en in het ‘achterhuis’ komen rug-aan-rugwoningen.

Het plan ’t Hoogveld is geïnspireerd op een boerenerf met op de kop van het plan bebouwing met de uitstraling van een T-boerderij met mooie en typerende accenten. Achter op het erf staat bebouwing met details van oude schuren. Om de overgang van het dorp naar het buitengebied te benadrukken is een brede groenzone ontworpen. De inrichting van de buitenruimte sluit aan op het idee van een boerenerf. Er staan bijvoorbeeld fruitbomen in de groenzone en typische boerderij-beplanting, zoals hortensia’s rondom de T-boerderij.

Enkele appartementen hebben een fijn tuintje, maar ook de hoger gelegen appartementen hebben een heerlijke buitenruimte. De rug-aan-rugwoningen zijn volwaardige eengezinswoningen met elk een kleine tuin. Er zijn ook modern gestileerde tweekappers en een vrijstaande woning in vergelijkbare stijl beschikbaar. De tweekappers staan op ruime kavels en de vrijstaande woning is uniek vanwege de vrije ligging. In het plan zijn ook rijwoningen opgenomen met, speciaal voor senioren, een slaap- en badkamer op de begane grond.

Urban Jazz heeft voor ‘t Hoogveld zowel het stedenbouwkundig plan als inrichtingsplan getekend en uitgewerkt. Daarnaast heeft Urban Jazz het beeldkwaliteitplan opgesteld.

 

OPDRACHTGEVER:

‘t Hoogveld Vastgoed BV

SAMENWERKING:

JAN Bouwmanagement

Architectenbureau Visser & Bouwman