Van Gogh National Park – Noord-Brabant

Het initiatief voor het Van Gogh Experience Centre is ontstaan uit studies naar het Van Gogh National Park en Brabant Smaakt!, en wordt ontwikkeld door House of Leisure en partners.

Het Van Gogh Experience Centre is een iconisch gebouw centraal in Brabant, waar men op een bijzondere wijze leert kijken naar het Brabantse landschap en de gerechten die dit landschap voortbrengt. De locatie biedt een directe toegang tot het Van Gogh National Park en zal verleiden om Brabant en de sporen die Van Gogh hierin heeft achtergelaten nader te ontdekken. Het Van Gogh Experience Centre is het startpunt van een beleving vanuit het perspectief van de leefwereld van Van Gogh, waarbij alle zintuigen geprikkeld worden en je emoties zullen worden geraakt.

Met het Van Gogh Expericence Centre wordt het vrijetijdsaanbod in de regio versterkt op een onderscheidende, innovatieve, duurzame en impactvolle manier. Het innovatieve karakter komt terug in de symbiose van het Brabantse landschap, de leefwereld van Van Gogh en de leisure mogelijkheden in het Van Gogh National Park.