Galvanitas – Oosterhout

Galvanitas, dé maker van meubilair voor scholen en stadions. Vanaf 1934 heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een belangrijke naam en speler in heel Nederland.Het bedrijf is ruim 63 jaar gehuisvest geweest op deze bijzondere locatie aan het Wilhelminakanaal in Oosterhout.

De karakteristieke fabriekshallen zijn geïnspireerd op vliegtuighangars. De betonnen schaaldaken met een overspanning van 15 meter geven de verschillende ruimten vorm. De geuren en de kleuren van het productieproces zijn nog sterk waarneembaar en de lijnen waar de schoolmeubelen metalen frames en houten zittingen kregen en door verfbaden getransporteerd werden, is nog af te lezen op de vloer.

 

Dit typische House of Leisure-project begon met een onderzoek naar de kansen van het gebied. Daarvoor is de methodiek van de House of Leisure Kansenkaart ingezet. We hebben vervolgens samen gewerkt aan een concept waarbij op deze locatie de veranderende vraag naar werken, wonen en recreëren op een bijzondere wijze is uitgedacht.

 

Flexibiliteit, functiemenging, bijzondere woonvormen, werkplekken voor creatieve en nieuwe ambachtelijkheid, maar ook aandacht voor elkaar staan bij de ontwikkeling van het concept centraal. Er komen appartementen met woningen in zowel de sociale als particuliere sector (huur en koop) en ruimten voor leisure- en andere functies.

 

Als partners van House of Leisure hebben Urban Jazz en Urban Breezz samengewerkt aan een masterplan voor de herontwikkeling van het complex. Daarnaast hebben de gemeente Oosterhout, Schonk, Schul & Compagnie (projectontwikkelingsadvies), Cultuurcoach Oosterhout Miranda van Bragt en Grosfeld van de Velde Architecten meegewerkt aan de verdere totstandkoming van het concept.

 

OPDRACHTGEVER:

House of Leisure

SAMENWERKING:

Urban Breezz