‘t Schrijverskwartier – Bladel

Het ontwerpteam van Van Santvoort Bouw BV + Urban Jazz + Keeris Architecten is door de Gemeente Bladel, mede namens Woningstichting de Zaligheden, als winnaar uitgeroepen in de marktselectie voor de herontwikkeling van de oude sporthal ‘t Spant in Bladel. De marktselectie omvat de transformatie van deze oude sporthal naar een nieuwbouwlocatie voor ca. 30 woningen.

Door een plan te maken met minder woningen, meer groene openbare kwaliteit en een herkenbare architectuur heeft onze inzending de hoogste waardering mogen ontvangen. ’t Schrijverskwartier’ is gelegen tussen straten die vernoemd zijn naar internationaal bekende schrijvers. Wensen van omwonenden zijn vertaald naar nieuw plan wat een aanvulling heeft opgeleverd qua groen, openbare speelruimte en benodigde parkeermogelijkheden. Ons uitgangspunt was het creëren van een herkenbaar plan met een onderscheidende uitstraling waarbij de diverse typologieën duidelijk in samenhang zijn ontworpen.

Op stedenbouwkundig strategische plaatsen zijn dwarskappen toegepast die een zichtlijn benadrukken. Het plan bevat een variatie aan huur- en koopwoningen, uiteenlopend van ruime tweekappers tot huurappartementen (WSZ). Door alle typologieën in een stijl te ontwerpen krijgt deze nieuwe buurt een eigen identiteit: het schrijverskwartier is geboren.

 

OPDRACHTGEVER:

Van Santvoort Ontwikkeling BV

SAMENWERKING:

Keeris Architecten