Hof van Engelbrecht – Kruisland

Voor de ontwikkeling van het Hof van Engelbrecht heeft een voormalige opslagschuur plaats gemaakt voor een nieuwe inbreiding met grondgebonden woningen. We hebben flink gepuzzeld op een verantwoorde inpassing. Voor dit plan heeft Urban Jazz het stedenbouwkundig plan en inrichtingsplan gemaakt en het bestemmingsplan opgesteld.

In Hof van Engelbrecht zijn ‘met passen en meten’ 9 nieuwe woningen ontwikkeld. Samen met de architect hebben we slimme woonplattegronden ontwikkeld. Tijdens de planprocedure is de bedrijfsbebouwing gesloopt.

Aan de Eerste Boutweg zijn twee nieuwe vrijstaande woningen gerealiseerd. Qua maat en schaal sluiten de nieuwe vrijstaande woningen aan bij de bestaande (bedrijfs)woning.

Ten zuiden daarvan is een nieuw woonhofje gecreëerd waarbij zes nieuwe patiowoningen zijn geland. De woningen hebben een bouwvolume van deels één woonlaag (plat) en zijn deels voorzien van een verdiepingslaag met een kap. Langs de randen zijn hagen aangebracht om de openbare parkeerplaatsen voor de omwonenden aan het zicht te onttrekken.

We hebben een klein maar fijn plan gemaakt, optimaal ingepast, zowel de omwonenden als de nieuwe bewoners blij. Want met het realiseren van deze patiowoningen is voorzien in de behoefte en is doorstroming op de lokale woningmarkt bewerkstelligd.

 

OPDRACHTGEVER:

Sprangers Projectontwikkeling BV