De Leyhoeve – Tilburg

Woonlandschap de Leyhoeve geeft vorm aan het nieuwe wonen voor de 55 plusser van vandaag de dag. Projectontwikkelaar Roozen van Hoppe en een internationale aanbieder van zorg verwezenlijken op dit moment die droom in Tilburg.

Urban Jazz heeft de visie voor de landschappelijke inpassing opgesteld en vervolgens de buitenruimte van Woonlandschap de Leyhoeve ontworpen. Urban Jazz is ook verantwoordelijk voor het beplantingsplan en lichtplan, de profielen en de werkomschrijving.

Aan de voorzijde is het parkeerterrein met beplanting zodanig ontworpen dat het omvangrijke gebouw een sterke groene aankleding krijgt zonder dat het uitzicht daarbij danig belemmerd wordt. De tuin aan de achterzijde vormt de overgang naar de ecologische zone van het beekje De Leij en het Leypark dat daar achter ligt. In de ruimte rondom het complex worden diverse activiteiten aangeboden zoals speelvoorzieningen voor (klein)kinderen, moestuinen, jeu de boulesbanen, een dierenverblijf, een schaakspel en fitnessapparaten voor ouderen.