De Klimaatboom – Landschapspark Pauwels

Urban Jazz won in 2019 de innovatieprijs van de “Hoos- & Hitte Contest” voor een interactief speeltoestel dat weersextremen zichtbaar maakt.

De prijsvraag was uitgeschreven door Midpoint Brabant binnen het programma ‘Een Gezond Leisureklimaat’. Het was een oproep om duurzame maatregelen te bedenken/toe te passen in de sector toerisme en recreatie (ook wel vrije tijd of leisure). De centrale vraag was hoe we mensen kunnen laten nadenken over hoe je klimaatveranderingen (hoos en hitte) kunt ombuigen tot pluspunten of meerwaarde voor een bedrijf of omgeving. Zowel in de stad als in de natuur.

 

Urban Jazz heeft het idee, samen met Kinetic Creative, verder uitgewerkt tot de Klimaatboom. De Klimaatboom is een combinatie van een kunstobject en een speelobject dat de bezoeker/gebruiker spelenderwijs laat ervaren wat de impact is van weersextremen op onze fascinerende natuur en welke maatregelen je kunt treffen om op deze veranderingen in te spelen.

Klimaatverandering, de gevolgen daarvan en de maatregelen die je kunt nemen, blijven echter onderwerpen die lastig zijn uit te leggen op een manier die ervoor zorgt dat mensen in de actie-modus schieten.

 

Met de Klimaatboom hebben we een concept ontwikkeld dat de bewustwording vergroot en er aan kan bijdragen dat mensen hun gedrag veranderen.

 

OPDRACHTGEVER:

Landschapspark Pauwels

SAMENWERKING:

Kinetic Creative