De Genestet – Nijmegen

Aan de Genestetlaan in Nijmegen, op de locatie van de voormalige Hermes-busremise, heeft Stuworld een wooncomplex met 228 zelfstandige studio’s en appartementen voor alle doelgroepen gerealiseerd. De Genestetlaan ligt hemelsbreed op 1 km afstand van het centraal station. In twee tegenover elkaar gelegen gebouwen op een semi-openbaar terrein is een ruime binnentuin aanwezig.

 

Het uitgangspunt was om hier een groene setting te creëren tussen en rondom de gebouwen.  Urban Jazz heeft deze buitenruimte vormgegeven. Daarbij is een concept gehanteerd waarin de buitenruimte twee contrasterende sferen heeft.

Tussen de beide gebouwen is, op het dak van de parkeergarage, een semi-openbare binnentuin gecreëerd. In de meanderende borders, vervaardigd uit cortenstaal, zijn brede bladerdekken van meerstammige bomen aangebracht. In de kommen van de gebogen borders zijn beschutte verblijfsplekken ingericht met door middel van geïntegreerde houten banken.

Tussen het spoor en de nieuwbouw is een semi-openbaar park aangelegd. Dit park vormt met een strak lijnenspel een contrast met de gebogen lijnen in de binnentuin. Rondom de driehoekige verblijfsplekken worden de lijnen geaccentueerd met cortenstalen kantopsluitingen. De zitgelegenheid is in dit park gekoppeld aan de fraai vormgegeven geluidsmuur (a.g.v. de spoorlijn).

 

OPDRACHTGEVER:

Woonfront De Genestetlaan Nijmegen BV

SAMENWERKING:

Wolfs Architecten

Snoeren Bouwmanagement